Om Lekolar

Vi utvecklar inspirerande och hållbara lösningar för lärande till skolor och förskolor i hela Norden

Lekolar är ledande i Norden på att utveckla lärmiljöer för barn och unga. Det har vi blivit genom att i över 50 år förse skolor och förskolor med det de behöver för att driva och förbättra sina verksamheter – från enskilda möbler och helhetslösningar, till leksaker och pedagogiska hjälpmedel.

Med ett högkvalitativt sortiment av säkra och hållbara produkter möter vi de behov som skolor och förskolor har idag, och tillsammans med våra kunder skapar vi inspirerande lärmiljöer där barn och unga kan blomstra.

Vår historia började 1971 som en del av BRIO och 2006 blev vi Lekolar. Vi är runt 370 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, med huvudkontor i Osby. År 2021 hade vi en omsättning på 1,53 miljarder kronor. Sedan 2017 ägs bolaget av Nalka Invest.

2022 förvärvades Panduro, marknadsledande konsumentleverantör av hobbymaterial och kreativa produkter, med en omsättning på över 1Mdr och omkring 650 medarbetare.

_.png

Vi ger skolor och förskolor de bästa förutsättningarna att utveckla sina verksamheter

Med pedagogernas och barnens vardag i fokus erbjuder vi produkter och helhetslösningar som ger skolor och förskolor de bästa förutsättningarna att driva och utveckla sina verksamheter. Vårt erbjudande är utvecklat för att möta alla de krav som ställs på skolor och förskolor, och består av produkter inom tre kategorier: Education & Play, Furniture samt Playground.

_.png

Med säkerhet och hållbarhet i första rummet

Vår högsta prioritet är att garantera säkerheten för barn, pedagoger och tillverkarna av våra produkter. Det handlar om att erbjuda hållbara och giftfria produkter av hög kvalitet som är säkra för de barn och pedagoger som använder dem, att ta ett stort socialt ansvar genom hela värdekedjan och att minska vår påverkan på miljön. Det innebär bland annat att vi är i en övergång till cirkulär ekonomi och att vi arbetar mot ambitiösa hållbarhetsmål. Vi blev även den första i branschen att underteckna Giftfri Förskola år 2015.